Vođenje evidencije o samokontroli dijabetesa kroz DKP

Ključ za upravljanje zdravljem- samokontrola!

Dijabetes je kompleksno stanje koje zahteva pažljivo praćenje i upravljanje. Jedan od najvažnijih alata u tome je vođenje evidencije o samokontroli dijabetesa. Ova praksa omogućava osobama s dijabetesom da prate svoje nivoe glukoze u krvi, ishranu, fizičku aktivnost i druge faktore koji utiču na njihovo zdravlje. 

Evo nekoliko koraka kako efikasno voditi evidenciju o samokontroli dijabetesa:

  1. Dnevnik ishrane
  2. Fizička aktivnost
  3. Praćenje simptoma
  4. Redovna samokontrola i merenje (ujutru pre doručka, posle doručka, pre ručka, posle ručka, fizičke aktivnosti, stresa…)

Delite svoj dnevnik o samokontroli dijabetesa sa svojim lekarom. On će moći da vam pruži korisne savete i preporuke za upravljanje vašim dijabetesom na osnovu informacija koje prikupljate.

Svaka informacija je važna!

Kako DKP app pomaže u samokontroli dijabetesa?​

DKP podsetnici za pregled – insulin – terapiju ili recept predstavljaju praktičan alat koji vam omogućava da održite svoje zdravlje na pravom putu. U današnjem užurbanom svetu, lako je zaboraviti zakazane lekarske preglede ili uzimanje terapije u tačno vreme, ali uz ove podsetnike, organizacija postaje jednostavna.

Personalizovana obaveštenja o terminima pregleda stižu direktno na vaš mobilni uređaj, oslobađajući vas stresa oko praćenja datuma i vremena.

Ovo vam omogućava da pratite svoje zdravstveno stanje u realnom vremenu i da reagujete na bilo kakve promene ili nepravilnosti na vreme. Sve ovo doprinosi vašem boljem razumevanju sopstvenog zdravlja i omogućava vam da preduzmete neophodne korake kako biste ga očuvali ili poboljšali.

Preuzmite DKP aplikaciju za Android i iOS

Samokontrolišite svoj dijabetes lako!