• Dijabetes je stanje. Samokontrola je rešenje.

DKP aplikacija za Android i iOS

Pročitajte priručnik za merač nivoa glukoze u krvi pre prve upotrebe! Svrha besplatne aplikacije DKP jeste da vam omogući da lako pratite i evidentirate nivo šećera u krvi, kao i unete količine insulina i ugljenih hidrata pomoću aplikacije preuzete na mobilni telefon.

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Prijem podataka sa uređaja Accu-Chek Instant: Pre upotrebe uređaja Accu-Chek Instant sa mobilnom aplikacijom DKP potrebno je upariti aparat za merenje nivoa glukoze u krvi sa telefonom. Aparat za merenje nivoa glukoze u krvi moguće je upariti samo s 1 uređajem odjednom. Uparivanje s drugim uređajem poništava uparivanje s prvim uređajem. Aparat za merenje nivoa glukoze u krvi i uređaj koji želite da uparite moraju biti na međusobnoj udaljenosti od najviše 1 metar. Kada je aparat za merenje nivoa glukoze u krvi isključen, potrebno je držati dugme za uključivanje (ON) određeno vreme dok se na uređaju ne pojavi simbol „Bluetooth”. Uparivanje i simbol bežične veze tada će se pojaviti i početi da trepte. Sada možete da pokrenete aplikaciju DKP na mobilnom telefonu i u iskačućem prozoru odaberete želite li da sinhronizujete podatke sa uređaja Accu-Chek Instant. Nakon toga morate da omogućite neophodan pristup i unesete šestocifreni PIN kod sa poleđine aparata za merenje nivoa glukoze u krvi da biste izvršili uparivanje.

Ako uparivanje bude uspešno, na meraču se ispisuje tekst „U redu” (OK). Aplikacija DKP zatim će sinhronizovati izmerene vrednosti s aparata za merenje nivoa glukoze u krvi. U slučaju neuspešnog uparivanja na uređaju se prikazuje „Greška”. Kod određenih telefonskih uređaja komunikacija (blutut veza) s aparatom za merenje nivoa glukoze u krvi može biti spora nakon uparivanja, i to toliko da će aparat za merenje nivoa glukoze u krvi isprva prekinuti vezu pa se podaci o nivou glukoze u krvi neće odmah prikazati u aplikaciji DKP, već tek nakon ponovnog pokretanja aplikacije. Nakon toga više nije potrebno ponovo pokretati aplikaciju radi sledećeg merenja; podaci će biti prikazani u aplikaciji neposredno nakon slanja. Pri svakom pokretanju mobilne aplikacije DKP, kada se prikaže početna stranica, aplikacija će pokušati da sinhronizuje nove podatke sa aparata za merenje nivoa glukoze u krvi. Da bi to bilo moguće, aparat za merenje nivoa glukoze u krvi i režim blutut moraju biti uključeni.

Aplikaciju DKP moguće je sinhronizovati s aplikacijom Apple Health (tekst za Android: s aplikacijom Fitbit). U Podešavanjima možete da izaberete podatke koji će biti uvezeni, izvezeni ili automatski režim.

Napominjemo da aplikacija DKP nije ni medicinsko pomagalo ni medicinsko sredstvo, što znači da ne pruža lekarske savete niti uputstva u vezi s lečenjem šećerne bolesti. Aplikacija se ne može koristiti za dijagnostikovanje dijabetesa i nije zamena za savetovanje s izabranim lekarom. Kada koristite aplikaciju, uvek zatražite mišljenje lekara i izbegavajte donošenje samostalnih odluka dok je koristite.

Skeniranjem QR koda, preuzmite aplikaciju i uparite sa svojim Accu-Chek Guide ili Instant aparatom za merenje šećera. Savršen način da održavate šećer u krvi pod kontrolom i da možete videti podatke za period unazad.