UPIŠI SE U PRST DIJABETES DNEVNIK

PRST istraživanje, sprovedeno od jula do septembra 2023. godine, pokazalo je da navike redovnog merenja šećera u krvi opadaju prema uzrastu i dužini trajanja oboljenja, a svega 11,88% muškaraca i 28,22% žena prate nivo glukoze tokom čitavog dana.

Vreme je da ove brojke promenimo. 

Da li ste znali da redovna kontrola šećera u krvi može smanjiti rizik od dijabetičkih komplikacija za do 40%, prema istraživanju UK Prospective Diabetes Study (UKPDS).

KAKVE NAVIKE MERENJA ŠEĆERA U KRVI IMAJU OSOBE KOJE ŽIVE SA DIJEBETESOM U SRBIJI?

0

svakodnevno merenje

U istraživanju je učestvovalo 662 žene i 342 muškarca. Među ispitanicima svega 39.1% meri nivo šećera u krvi svakodnevno i to više puta dnevno.

0

merenje par puta nedeljno

Od ukupno 1016 ispitanika, istraživanje je pokazalo da oko 19.40% ispitanika to radi 2 puta nedeljno do jednom nedeljno.

0

manje od jednom

Analizom je utvrđeno da 11.94%
ispitanika meri nivo glukoze manje od jednom nedeljno.

Vi ste većina ili manjina?

Osobe sa Tipom 1 dijabetesa su posebno samosvesne važnosti redovne kontrole glukoze u krvi, gde 97.76% anketiranih u ovoj kategoriji navodi da redovno prate stanje.
Samo mali deo (2.24%) to čini retko.

SAMOKONTROLA
Ključ zdravlja u vašim rukama!

Vaše svakodnevne odluke o ishrani, fizičkoj aktivnosti, i upravljanju nivoom šećera u krvi direktno utiču na vaše stanje.

Kroz disciplinovan pristup kontroli ishrane, redovne vežbe i praćenje nivoa glukoze u krvi, mogućnost da utičete na svoj dijabetes je ZNAČAJNA!

Odlučite već danas da preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem – vaša budućnost je u vašim rukama. Upišite se u dijabetes dnevnik!

– kroz dijabetes dnevnik –

7 dana praćenja stanja

Učešćem u kampanji portala PRST pod nazivom “Dijabetes dnevnik” dobijate priliku da uz podršku PRST tima i stručnjaka pratite i vodite zapise merenja šećera tokom 7 dana.

Kroz zajednički rad tokom vođenja “Dijabetes dnevnika” trudićemo se da sa vama podelimo korisne savete o tome kako da samokontrola i upravljanje šećerom postane vaša svakodnevna navika koja će vam omogućiti bolje razumevanje, praćenje napretka i efikasnije upravljanje dijabetesom i sada i zauvek.

Personalizovan pristup

Uz podršku PRST tipa, a uz pomoć DKP aplikacije koju možete preuzeti za svoj Android ili iOS uređaj, obezbedićete sebi:

  • personalizovani nalog i pristup
  • podsetnike za terapiju, uzimanje insulina, posetu lekaru i merenje šećera
  • grafički prikaz merenja tokom 7 dana
  • analizu stanja u odnosu na vašu ishranu, stanje fizičke aktivnosti, i ostalih životnih navika

 

Priliku da budu deo našeg dijabetes dnevnika dobiće samo 20 korisnika.

Želite li da baš VI budete jedan od njih? Čekamo Vašu prijavu! 

UPIŠI SE U PRST DIJABETES DNEVNIK

Budite deo pobedničkog tima. Jači smo od dijabetesa!

POVEŽIMO SE

Ukoliko imate neka pitanja za nas, ne oklevajte da nas kontaktirate. Naš tim je uvek spreman da vam pruži odgovore, savete i podršku. Bilo da se radi o detaljima istraživanja, specifičnim informacijama ili samo želite da podelite svoje iskustvo, tu smo za vas. Vaša povratna informacija i upiti su dragoceni jer nam pomažu da stalno unapređujemo naš rad i pružamo najbolju moguću podršku zajednici. 

Radujemo se povezivanju s vama!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.