Milan, 57 godina

Moj saputnik

Milan ima 57 godina, oženjen je i živi u Paviji. Svoje dane provodi između svog povrtnjaka od 15 m2 i teretane.

“Nosim dijabetes skoro kao svog saputnika na putovanju”, Milan je otkrio da ima dijabetes nakon rane koja nije zacelila. U tom trenutku, “lekar opšte prakse mi je odmah rekao- možda imate dijabetes”.

Ne koristi senzore, ali koristi tehnologiju da drži trend šećera u krvi pod kontrolom i da pohrani podatke o šećeru u krvi. “Kada su me obavestili o mom dijabetesu, apsolutno nisam to dobro prihvatio”.

Milan je već poznavao patologiju preko jednog od članova svoje porodice, ali priznaje da je iskustvo na vlastitoj koži zasigurno promenilo njegovu percepciju problema vezanih za dijabetes. Pitanja koja je do tog trenutka imao tendenciju da potcenjuje. “Još uvek radim iste stvari koje sam radio pre”, ali sigurno treba da počne da drži svoju ishranu pod kontrolom i da pojača fizičku aktivnost.

Kada je rekao svojoj supruzi da ima dijabetes, ona je to već znala “Nikad je nisam slušao ali ona mi je govorila” Vidi, mogao bi i ti da imaš takvu patologiju “, a ja sam govorio “Ma ne, ne brini se, ne brini se”, a zapravo je bila u pravu.”