• Dijabetes je stanje. Samokontrola je rešenje.

Visoke temperature i šećer u krvi. Uz DKP olakšajte sebi praćenje i na 30+!

Ljudi sa dijabetesom, bez obzira na tip, su osetljiviji na visoke temperature u poređenju sa osobama koje nemaju dijabetes. Tokom toplijih meseci, ekstremna vrućina i aktivnosti koje izazivaju znojenje mogu dovesti do dehidracije, povećavajući nivo glukoze u krvi. Osim toga, visoke temperature proširuju krvne sudove, što može ubrzati apsorpciju insulina i izazvati niske nivoe šećera u krvi. 

Za osobe sa dijabetesom, važno je ostati hidriran i izbegavati ekstremne temperature, posebno tokom najtoplijeg dela dana.

Češće merenje šećera u krvi nije obaveza, već potreba!

DKP aplikacija nije samo alat za evidentiranje merenja, već odličan alat za praćenje trendova i obrazaca u Vašem nivou šećera u krvi.

Dobijeni podaci Vam mogu pomoći da identifikujete koji deo dana, odnosno koje temperature, kao i aktivnosti tokom dana pozitivno ili negativno utiču na nivo šećera u krvi, omogućavajući Vam da preduzmete odgovarajuće korake za bolje upravljanje svojim dijabetesom.

Kako da ostanete uvek informisani o svom stanju?

  • Redovno merenje šećera u krvi: Češće merenje šećera u krvi tokom toplih dana pomoći će vam da pratite promene i prilagodite tretman prema potrebama.
  • Ostanite hidrirani: Pijte dovoljno vode da izbegnete dehidraciju, koja može uticati na nivo glukoze u krvi.
  • Redovno se konsultujte sa lekarom: Redovni pregledi i konsultacije sa vašim lekarom su ključni za prilagođavanje terapije i održavanje optimalnog zdravlja.
  • Informišite se o dijabetesu kroz pouzdane izvore i budite svesni kako različiti faktori mogu uticati na vaše stanje.

Preuzmite DKP aplikaciju danas i upravljajte svojim dijabetesom sa lakoćom, čak i na 30+ stepeni!

Preuzmite DKP aplikaciju za svoj Android ili iOS uređaj

Preuzmite DKP aplikaciju za svoj Android uređaj.

Preuzmite DKP aplikaciju za svoj iOS uređaj.

Share