Problem sa prženom hranom, za osobe sa dijabetesom, se završava na nivou glukoze u krvi. Masnoće iz prženja uzrokuju porast glukoze u krvi nakon nekoliko sati. Osim toga i holesterola, masti i još mnogo toga.
Svi dijetetičari vrište: „Moraš malo jesti!!!“ – i u pravu su.
Nažalost, može se desiti da pojedete pomfrit. Posebno kod nas!
Moja priča:
Pre neki dan sam povela svoju ćerku na rođendansku zabavu na jedno od ovih mesta gde bi ako je moguće i tebe ispržili. Bilo je i hrane bez glutena pa sam i ja mogla da budem srećna.
Ukratko, obe smo jele pomfrit (dvostruka katastrofa!), prženo povrće u testu (koje se gotovo uvek pravi od brašna) i hrenovke.
Srećom, hleb nije bio pržen, ali neću vam reći šta smo prošle te noći.
Moja ćerka je mirno spavala, ali ja sam bila pored nje sa kiselinom i bikarbonom i visokom glukozom u krvi koje sam korigovala i njoj i sebi, čekajući da se vratim na željeni cilj.
Pržena hrana je ukusna, zna se, ali je cena previsoka, naročito za osobe sa dijabetesom.
Ako je ponekad neophodno bitno je držati kontrolu, zar ne?
Kakva je tvoja priča? Kako se kontrolišeš?
Napiši mi svoju priču.