Kako pravilno koristiti DKP aplikaciju za praćenje nivoa šećera u krvi?

DKP aplikacija je sjajna pomoć za sve osobe sa dijabetesom jer omogućava lako praćenje i analizu nivoa šećera u krvi, te grafički prikaz vrednosti koje jasno ukazuju na opšte zdravstveno stanje.

Međutim, da biste iskoristili sve benefite ove aplikacije, važno je znati kako je pravilno koristiti. 

Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite DKP aplikaciju:

  • Preuzmite aplikaciju: Prvi korak je preuzimanje DKP aplikacije sa odgovarajućeg app store-a za vaš mobilni uređaj. Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.
  • Unesite podatke: Uneste podatke merenja nivoa šećera u krvi, unosa insulina, unosa ugljenih hidrata, fizička aktivnost ili neki dodatni komentar.
  • Podesite podsetnike: Koristite funkciju podsetnika da biste postavili redovne podsetnike za merenje šećera u krvi, uzimanje terapije ili posete lekaru.
  • Unosite podatke: Redovno unosite podatke o merenju šećera u krvi u aplikaciju. Ovo će vam pomoći da pratite trendove u vašem nivou šećera u krvi i pravite potrebne promene u vašem načinu života ili terapiji.
  • Analizirajte rezultate: Koristite grafički prikaz u DKP aplikaciji da biste pregledali svoje rezultate merenja šećera u krvi, pratili trendove i identifikovali potencijalne probleme ili uzorke.

Uz redovno praćenje i pravilno korišćenje aplikacije, možete održati svoj nivo šećera u krvi pod kontrolom i živeti zdrav i aktivan život. To svi želimo, zar ne?

Preuzmite DKP aplikaciju za Android i iOS