Redovna poseta lekaru je najbolja prevencija: DKP podsetnici za pregled

Zašto je redovna poseta lekaru važna?

U današnjem užurbanom načinu života, mnogi od nas zanemaruju redovne posete lekaru sve dok se ne pojave ozbiljniji zdravstveni problemi. Međutim, redovni lekarski pregledi su ključni za očuvanje zdravlja jer omogućavaju rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema, što može sprečiti razvoj ozbiljnijih stanja u budućnosti. 

Takođe, sprovedeno PRST istraživanje od septembra 2023. godine, pokazuje da češće posete lekaru dovode do bolje i sveobuhvatnije samokontrole i redovnog merenja nivoa glukoze na svakodnevnom nivou:

  • Osobe koje svog lekara posećuju jednom mesečno najčešće mere nivo šećera u krvi više puta dnevno (34.38%). 
  • Osobe koje lekara posećuju jednom u tri meseca najčešće mere nivo glukoze više puta dnevno (46.43%). 
  • Osobe koje posećuju lekara svakih šest meseci imaju tendenciju da mere nivo glukoze više puta dnevno (36.8%) ili 3-4 puta nedeljno (23.15%). 
  • Osobe koje retko posećuju lekara najčešće mere nivo šećera u krvi manje od jednom nedeljno (35.27%). Zatim, 32.85% njih meri 3-4 puta nedeljno. Samo 12.56% ovih osoba meri više puta dnevno.

Navedeni podaci sprovedenog istraživanja mogu ukazivati na to da redovne posete lekaru podstiču osobe sa dijabetesom na češće samopraćenje i kontrolu svog stanja. Međutim, odličan saveznik po tom pitanju je DKP aplikacija!

Prednosti korišćenja DKP podsetnika za pregled

DKP podsetnici za pregled pružaju praktičan i efikasan način da se podsetite na redovne lekarske preglede. Ovi podsetnici omogućavaju personalizovane obaveštenja o terminima pregleda, što olakšava organizaciju vašeg vremena i podstiče vas da održite redovnost u odlascima kod lekara.

Ovi podsetnici daju i korisne informacije bitne za praćenje opšteg zdravstvenog stanja. U DKP aplikaciji možete beležiti rezultate merenja šećera u krvi, što vam pomaže da bolje razumete svoje zdravstveno stanje i preduzmete neophodne korake za njegovo očuvanje.

Značaj prevencije i poseta lekaru za očuvanje zdravlja

Prevencija igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja. Redovni lekarski pregledi su osnovna preventivna mera koja vam može pomoći da ostanete zdravi i smanjite rizik od raznih oboljenja. 

Vaše zdravlje je na prvom mestu! A DKP vam je pravi saveznik na tom putu!

Preuzmite DKP za svoj Android ili iOS uređaj