• Dijabetes je stanje. Samokontrola je rešenje.

Upišite se u PRST dijabetes dnevnik

Šta je dijabetes dnevnik?

PRST dijabetes dnevnik je inicijativa koja promoviše važnost praćenja i samokontrole šećera u krvi i životnih navika osoba sa dijabetesom. 

Tokom 7 dana, kampanja će pružati korisne informacije, savete i podršku kako bi osobe sa dijabetesom bolje razumele svoje stanje i naučile kako da ga efikasno samokontrolišu.

Uz sve to, značajnu pomoć pruža DKP aplikacija.

Ključni ciljevi kampanje

  1. Podizanje svesti o dijabetesu: Kampanja će širiti informacije o dijabetesu kako bi se povećala opšta svest o ovom stanju i načinima samokontrole.

  2. Promocija samokontrole: Osobe sa dijabetesom će biti podstaknute da preuzmu aktivnu ulogu u praćenju svojih nivoa glukoze, ishrane, fizičke aktivnosti i drugih važnih faktora koji utiču na njihovo zdravlje.

  3. Edukacija o životnim navikama: Tokom kampanje, biće pružene korisne informacije i saveti o zdravim životnim navikama koje mogu pomoći u upravljanju dijabetesom.

Kako se uključiti?

PRST istraživanje, sprovedeno od jula do septembra 2023. godine, pokazalo je da navike redovnog merenja šećera u krvi opadaju prema uzrastu i dužini trajanja oboljenja, a svega 11,88% muškaraca i 28,22% žena prate nivo glukoze tokom čitavog dana.

Vreme je da ove brojke promenimo. 

Da biste se prijavili za učešće u uvoj inicijativi, potrebno je da kliknete na link ispod i popunite upitnik!

Nakon zatvaranja prijava, biramo 20 učesnika koji će biti deo naše inicijative. 

Želite li da baš VI budete jedan od njih? Čekamo Vašu prijavu! 


PRIJAVITE SE

Imate pitanja vezana za dijabetes dnevnik?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

Share